Veelgestelde vragen

Enovation medimo is ontwikkeld door mensen uit de zorg, dus bij alles is vanuit de gebruiker gedacht. Hieronder lees je de antwoorden op de meeste gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen, dan staan wij uiteraard voor je klaar.

Filters

Filter

 Gefilterd op:
 • Kan Enovation Medimo koppelen aan een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)?

  Enovation Medimo sluit aan op Persoonlijke Gezondheidsomgevingen (PGO’s). Door gebruik van de MedMij standaarden kan het medicatiegebruik via een FHIR koppeling aan een PGO worden ontsloten. Wil je meer informatie over hoe jou organisatie ook kan aansluiten, vraag dan een adviesgesprek aan.

 • Kan Enovation Medimo koppelen aan het Landelijk Schakelpunt (LSP)?

  Enovation Medimo is al vele jaren gekoppeld aan het LSP. Dit verhoogt de clientveiligheid door een betere medicatie overdracht. Via het LSP kunnen verstrekkingen en condities als allergieën, contra-indicaties en intoleranties worden uitgewisseld. Met de LSP functionaliteit kan de voorschrijver ook recepten sturen via het LSP, een vooraankondiging. Wil je meer informatie hoe jou organisatie ook kan aansluiten, vraag dan een adviesgesprek aan of demo aan.

 • Heeft Enovation Medimo een App?

  Ja, Enovation Medimo heeft ook een App. Deze kun je gratis downloaden uit de Applestore of Playstore en koppelen aan je account binnen Enovation Medimo. Met de App kan men ook offline werken, wel zo veilig als de Wifi even wegvalt!

 • Is Enovation Medimo geschikt voor de Thuiszorg?

  Enovation Medimo is zeer geschikt voor de thuiszorg. Er zijn onderscheidende functionaliteiten die de zorgmedewerkers en apothekers optimaal ondersteunen. Medimo koppelt aan alle apotheek informatie systemen zoals Pharmacom, MIRA apotheek, Farmasys, Apro, etc. Voor meer vraag een adviesgesprek aan of plan een demo.

 • Wat kost Enovation Medimo?

  Het licentiemodel van Enovation Medimo is modulair opgebouwd. Wij bieden verschillende modules aan welke individueel afgenomen kunnen worden. Afhankelijk van het type van de zorgorganisatie bieden wij een op maat gestelde samenstelling van de modules aan. De behoeftes per organisatie kunnen immers verschillen. Neem dus gerust contact op met een van onze klantadviseurs om samen te kijken hoe Enovation Medimo uw medicatieproces het beste kan automatiseren. Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

   

 • Waarom werkt Enovation Medimo in de Cloud?

  Enovation Medimo wordt geleverd als Software-as-a-Service en is dus ‘cloud-based’. Zo heb je minimaal beheer, Enovation Medimo draagt zorg voor de back-ups en Enovation Medimo is eenvoudig toegankelijk overal op internet. Deze gevoelige data wordt opgeslagen in streng geselecteerde datacenters. Meer dan een, waardoor Enovation Medimo in het geval van een calamiteit, ongestoord blijft functioneren – zonder verlies van data.

 • Hoe veilig is Enovation Medimo?

  Om zo integer mogelijk te werk te gaan, werken wij continu en preventief aan verbeteringen en doen we er alles aan om de kwaliteit te waarborgen. Enovation Medimo beschikt over de volgende certificeringen; ISO27001, NEN 7510, AVG, ISAE 3402. Dat houdt in dat onze processen, documenten, registraties en werkwijzen alle elementen borgen die in deze normen worden beschreven. Zo worden alle leveranciers, eigen medewerkers en iedereen die toegang heeft tot gevoelige data gescreend, worden alle potentiële risico’s geanalyseerd en geregistreerd volgens de MAPGOOD-methode, en worden de werkwijze en het borgen van processen en wet- en regelgeving beoordeeld door externe consultancybureaus.

  Daarnaast worden jaarlijks niet minder dan 133 controls uitgevoerd door een geaccrediteerde certificatie-instelling voor de zorg. Zo houden we de kwaliteit van onze producten en diensten hoog, en onszelf scherp.

 • Welke koppelingen heeft Enovation Medimo?

  Enovation Medimo is de standaard voor elektronisch voorschrijven en toedienregistratie. Twee modules die al in vele instellingen in zowel de intramurale zorg en de extramurale zorg als door in apotheken worden gebruikt. Maar wat Enovation Medimo pas écht de meest complete oplossing voor medicatieprocessen maakt, zijn de vele integratiemogelijkheden met verschillende ECD of EPD leveranciers. De diverse koppelingen zorgen voor sneller en direct toegang tot de juiste medicatiegegevens, voorkomen dubbel beheer in verschillende systemen en voorkomen fouten.

  Enovation Medimo koppelt met alle Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s). Dit betreft een NAW koppeling waarbij clientgegevens worden uitgewisseld en een Single Sign On koppeling waarmee de zorgmedewerker vanuit het ECD kan navigeren naar het medicatiedossier binnen Enovation Medimo. De gebruiker ervaart dan alsof het werken is in eenzelfde systeem.

  Enovation Medimo koppelt met meer systemen als het Landelijk Schakelpunt, een Persoonlijke Gezondheidsomgeving en Trombosediensten.

Meer informatie of advies op maat?

Ontdek met een gratis adviesgesprek of een demo de voordelen van Enovation medimo

Neem contact met ons op om de beste opties te bespreken

Demo aanvragen Adviesgesprek