Ons verhaal

Alleen samen kunnen we de zorg beter maken.

Enovation Medimo

Enovation Medimo is onderdeel van Enovation Group. Hierdoor profiteren we van de kennis, schaal en slagkracht die nodig zijn om al die verschillende processen binnen de digitale zorg te stroomlijnen en te koppelen. Want alleen samen kunnen we de zorg beter maken.

Bij Enovation brengen we technologie en zorg samen om samenwerking en verbinding tussen mensen te faciliteren. Dat doen we met het Enovation Platform. Hét toonaangevende platform voor connected care.

Onze software ondersteunt digitale zorg en samenwerking tijdens de gehele patiëntreis. Van vroege detectie tot monitoring op afstand en alles daartussenin, het platform faciliteert geïntegreerde zorg – bij elke stap.

Zo dragen we bij aan het zorgsysteem van de toekomst. Een systeem waarin we technologie gebruiken, maar waarmee zorgverleners zich kunnen richten op wat het belangrijkst is: tijd en aandacht voor de mens.

Ontdek Enovation

Apothekers met een missie

De zorg samen verbeteren

Hoe het begon

Incidenten met medicatie komen nog veel te vaak voor. Vooral bij kwetsbare mensen, zoals ouderen die met meerdere aandoeningen bij verschillende zorgverleners onder behandeling zijn. Er komen steeds meer ouderen en we worden steeds ouder. Dus als we niets doen wordt het probleem niet kleiner, alleen maar groter.

Bij Enovation Medimo vinden we het onverteerbaar dat er nog steeds mensen in het ziekenhuis belanden of overlijden door een gebrekkig medicatieproces. Omdat we zelf apothekers zijn, zien wij waar het mis gaat, waar het beter kan en ook hoe.

Daar werken we al 20 jaar elke dag aan.

Medimo werd in 2001 opgericht door apothekers met een missie Bart Drost en Richard Lendfers. Als geen ander weten zij hoe belangrijk een betrouwbaar systeem voor medicatieverstrekking is. Ze zien vaak dingen misgaan in het voorschrijven en toedienen van medicatie. Dat moet toch eenvoudiger, betrouwbaarder en efficiënter kunnen?

Met een heldere missie en hun ruime ervaring in de praktijk, ontwikkelen we een elektronisch voorschrijfsysteem (EVS) voor allerlei typen zorginstellingen. Een EVS waarin het sinds dag één draait om twee elementen: Medisch en Mobiel. We schrijven 2014. Ruim voordat het gebruik van een EVS verplicht werd gesteld voor alle artsen in Nederland. Baanbrekend.

Inmiddels zijn we veel verder. Elke dag bedenken we oplossingen op maat voor onze partners. Begaan, bekwaam en als het moet nog altijd baanbrekend. Elke dag leggen we verbanden en verbinden we mensen en methodes. Ontwikkelen we slimme software die artsen, apothekers, zorgverleners en patiënten echt helpt. Werken we samen met andere betrokken partijen en stakeholders aan meer veiligheid, efficiency en synergie in de farmacotherapeutische zorg.

Elke dag. Want elke ziekenhuisopname als gevolg van verkeerd medicijngebruik is er één teveel. Dat kan beter, dat moet beter. Daarom zijn we twintig jaar geleden begonnen. En daarom zijn we nog lang niet klaar.

 

Daarom Enovation Medimo

0 %
van de verpleeghuizen vertrouwt al op Enovation Medimo
0 locaties
in Nederland gebruiken Enovation Medimo
0 %
digitale afhandeling van medicatiedistributieproces

Kwaliteit en veiligheid

Als het gaat om patiëntgegevens, staan veiligheid en privacy altijd voorop. Dat geldt voor jou als zorgprofessional, en dat geldt ook zeker bij Enovation Medimo. Kwaliteit, integriteit en continuïteit zijn dan ook volledig geïntegreerd in ons denken en doen. En dat stopt niet bij onze oplossingen; we zetten ons in voor veiligheid door de gehele keten.

Lees meer

Waardevolle partnerschappen

Bij Enovation Medimo geloven we in samenwerking. We werken met veel partners in het zorglandschap samen. Wij koppelen bijvoorbeeld met verschillende zorgsystemen zoals ECD’s, EPD’s, AIS en trombose laboratoria.

Lees meer

De zorg verbeteren we samen

Enovation Medimo is marktleider op het gebied van elektronisch voorschrijven en toedienregistratie in de Nederlandse gezondheidszorg. Om dat te blijven, werken we doorlopend aan het verbeteren van onze bestaande oplossingen en bedenken (en bouwen) we slimme nieuwe oplossingen. Daarvoor zijn we altijd op zoek naar goede mensen met hart voor de zorg en innovatieve ideeën om die beter te maken.

Werken bij Medimo