“Als het werkt zonder te veel obstakels ben ik blij”

Sinds juli werkt Jolanda Kooijmans als projectmanager bij Enovation Medimo. Helemaal nieuw is het zeker niet voor haar, want ze werkt al veel langer mét Medimo. Prettig voor ons, maar vooral voor onze klanten. Ze kent niet alleen de functionaliteit goed, ook haar ruime netwerk in de zorg komt van pas: “Ik weet welke mensen ik moet benaderen.”

Jolanda werkte hiervoor een kleine negen jaar voor de Zorgapotheek. Een specialistische apotheek voor zorginstellingen, met locaties in Best en Bleiswijk. Die laatste gemeente was haar standplaats, want ze komt uit Zoetermeer. De plek waar ze zoals ze zelf zegt “geniet van het leven.” Met haar twee dochters, of wanneer ze lekker uit eten gaat.

“Als het werkt zonder te veel obstakels ben ik blij” cover

10 jaar Medimo-ervaring

Jolanda neemt een aardig trackrecord aan Medimo-kennis mee vanuit haar oude werkgever: “Bij de Zorgapotheek werkten we al jaren met Medimo, dus ik had er veel mee te maken. Ik hielp bij de implementatie en gaf er trainingen over.” Zowel in haar oude als nieuwe rol bij Enovation Medimo helpt het bovendien dat ze affiniteit heeft met IT: “Ik heb interesse in software en pak het snel op. Graag zoek ik uit hoe het werkt om het me vervolgens eigen te maken. En leuk om met die kennis vervolgens collega’s te kunnen helpen. Pas als het echt niet lukt, schakel ik hulp in.”

Ze kent de functionaliteiten binnen Medimo dus goed. En ze was zoals ze zelf zegt “al een beetje fan van de gebruiksvriendelijkheid”. Maar gelukkig valt er ook altijd nog wat bij te spijkeren: “Op dit moment leer ik meer over hoe het werkt met alle koppelingen binnen Medimo. We hebben daarvoor een mooie kennisbank binnen de organisatie en ik leer van een collega tijdens onze wekelijkse sessie. Eigenlijk is iedereen binnen Medimo altijd goed te bereiken en bereid je verder te helpen.”

Goed neerzetten

Ze is dus net gestart en pakt al diverse projecten op. Zo gaat ze helpen om de trainingen voor apothekers en assistentes vorm te geven. En is ze al actief bezig met zorgorganisaties. Jolanda: “Bijvoorbeeld de samenwerking met de Trombosedienst. Er moeten bij een zorginstelling koppelingen worden geactiveerd zodat de laboratoriumwaardes zichtbaar zijn.”

Ze vervolgt: “Bij weer een ander project moet Medimo nog volledig ingericht worden. Via een handige tool kijken we dan welke apothekers al zijn aangesloten en welke nog niet. Vervolgens richten we Medimo zo in, dat een functioneel applicatiebeheerder ermee kan werken.” Ze krijgt er duidelijk energie van wanneer een project tot een goed einde wordt gebracht: “Als het werkt zónder teveel obstakels erna, dan is mijn missie geslaagd!”

Ook Dilek is nieuwsgierig

Dilek Bektas is net als Jolanda ook zo’n Medimo’er die de functionaliteit wil begrijpen. Want, zoals ze zelf zegt: “Ik vind het belangrijk om geen lucht te verkopen.”

Lees haar verhaal