Nieuws | 07 oktober 2024

Oud-wijkverpleegkundige Bob verruilde het bed voor de bureaustoel: “Hier wil ik bij horen”

Waarom een wijkverpleegkundige, accountmanager voor Enovation Medimo wordt? Het antwoord is helder: “Ik wil op landelijk niveau mijn steentje bijdragen aan de zorg”, aldus Bob Heijmans (36). Gepassioneerd is hij al 12 jaar bezig om de zorg beter te maken. En dan is een missie belangrijker dan een functietitel.

‘Ken ik jou niet ergens van?’ Zeker weten dat Bob die vraag weleens krijgt. Zo was hij het gezicht van een landelijke zorgcampagne, Medimo-missionaris als wijkverpleegkundige van Pantein (zie filmpje). En niet te vergeten, bestuurslid van stichting Jeugdcarnaval uit het Noord-Brabantse Sint-Oedenrode.

Zorghart

De studie Bedrijfskunde afmaken en de zaak van zijn vader overnemen. Dat zou zijn verwachte levenspad worden. Maar Bob’s hart klopt voor de zorg, en zo werd hij in 2012 wijkverpleegkundige. Daar bleef het niet bij: “Ik wilde dat wijkverpleegkundigen inspraak hadden in veranderingen die van bovenaf werden besloten. Zo werd ik onderdeel van de vakgroep om hen een stem te geven.” Van daaruit groeide Bob’s interesse in zorginnovatie en -digitalisering: in 2016 implementeerde hij Medimo voor zijn toenmalige werkgever Pantein.

Jaren later bleek er in Bob’s zorghart toch ook wat ruimte voor bedrijfskunde. En zo is hij nu accountmanager voor Enovation Medimo. Maar daarmee heeft hij zijn banden met het verleden niet verbroken: “Pantein valt nog steeds onder mijn werkgebied. Het is best apart om nu vanuit een andere rol daar binnen te stappen. Met wat ik heb geleerd, vind ik het leuk om Pantein nu te helpen bij hun zorgambities.”

Geen stofzuigers verkopen

Die medische missie lijkt inmiddels wel gemeengoed te zijn geworden binnen Enovation Medimo. Zo kan accountmanager Jolanda “geen oude schoenen verkopen als nieuw” en geeft Bob aan dat hij “geen stofzuigers van Phillips kan verkopen” (daargelaten dat het vast prima stofzuigers zijn). Hij grijpt terug op zijn verleden: “Als ik met klanten praat over toedienregistratie in de wijk, weet ik waar de wensen vanuit de werkvloer liggen. Ik heb namelijk zelf jarenlang met plezier met Medimo gewerkt. Dus toen ze mij vroegen voor deze functie dacht ik direct: “Hier wil ik bij horen.”

Kom naar de regiobijeenkomst

Vergeten we bijna dat Bob nóg iets doet, namelijk de regiobijeenkomst organiseren voor zijn werkgebied: Zuidoost Nederland. Wil je alles weten over een veilig medicatieproces? Ervaringen uitwisselen met andere zorgorganisaties? Kom op 29 oktober naar Proeflokaal Limburg te Neer!
Meld je aan