Martijn regelt de importmodule voor klanten: “Eén keer inrichten en je bent klaar”

Enovation Medimo maakt het werk graag makkelijk voor apothekers. De importmodule is daar een goed voorbeeld van. Hiermee importeer je eenvoudig toedienlijsten van medicatie van het apotheeksysteem naar Medimo. De ideale tool om klanten uit de thuiszorg te bedienen. Martijn Paap is de helpende hand in dit proces en zorgt dat elke apotheek goed wordt aangesloten.

Hij werkt al zeven jaar voor Enovation Medimo. Hoe hij het zo lang volhoudt? “Hard werken en soms hard lachen. Het is hier nooit saai.” Hij was eerstelijns helpdeskmedewerker en nu tweedelijns. Dat betekent dat hij verzoeken oppakt die wat meer onderzoek nodig hebben.

Martijn regelt de importmodule voor klanten: “Eén keer inrichten en je bent klaar” cover

Voor apotheken die met Medimo gaan werken, richt hij alles in en begeleidt hen stap voor stap. Zo ook voor de importmodule. Martijn legt uit hoe het werkt: “De huisarts schrijft in zijn systeem medicatie voor en dat wordt vervolgens doorgestuurd naar het apotheeksysteem. Die toedienlijsten zetten wij dan weer over in Medimo, zodat de zorgmedewerker medicatie digitaal kan aftekenen met de app. Handig, want iedereen kan zo in zijn eigen systeem blijven werken.”

Push en pull

Er zijn twee manieren waarop de importmodule werkt: met de zogenaamde pull- of pushkoppeling. Martijn: “De pullkoppeling zorgt ervoor dat wij één of twee keer per dag in het systeem van de apotheek mogen kijken. We kunnen dan de medicatielijsten kopiëren naar Medimo.” Dan is er ook de pushkoppeling. Martijn gaat verder: “Dat is eigenlijk het tegenovergestelde, want wij krijgen eerst een bericht van de apotheek. Vervolgens matchen we of de gegevens kloppen en gaan dan pas verder met importeren.”

De papier-verdwijntruc

De voordelen van de importmodule zijn legio, zoals een flinke tijdsbesparing in de dagelijkse werkzaamheden. Martijn vult aan: “De automatisering ervan is ook een mooi proces. Want apothekers behouden aan de buitenkant voor 95% hun eigen werkwijze, de importmodule doet het werk op de achtergrond.” Daarnaast zorgt de module voor een stuk cliëntveiligheid, want heen en weer met papieren lijsten zorgt voor fouten. Martijn: “Ja, soms wordt een krabbeltje gezet welke medicatie is gegeven, maar de collega’s die erna komen, kunnen het dan niet lezen. Mijn doel met de importmodule is papier laten verdwijnen.”

Opluchting

‘Wéér een nieuw systeem?’ Dat denken we allemaal wel eens. Of we nu in de zorg werken of niet. Maar als het gaat over de importmodule stelt Martijn klanten gerust: “Ik zeg altijd, je merkt er niks van. En vervolgens laat ik zien hoe makkelijk het werkt. Het is eigenlijk één keer inrichten en je bent klaar. Wat ik daarna vaak hoor… is opluchting!”

Lees ook het verhaal van apotheker Ivo Witte

Apotheker Ivo Witte is vanaf het begin van Medimo aangesloten en een ware ambassadeur: “Het werkt 10 keer sneller dan het apotheeksysteem.” Lees zijn verhaal.